Därför ska du installera extraljus på bilen

Att inte ha extraljus på bilen när du kör mycket i mörker kan stå dig dyrt. Extraljus ökar nämligen chansen för att du ska upptäcka faror på vägen i god tid för att hinna vika undan. Om du inte vill montera extraljusen själv kan du lämna in bilen och låta en expert göra jobbet.

När mörkret faller och du är ute och kör på vägarna är extraljus en bra investering som du kommer att ha stor nytta av. Om du vill installera extraljus på din bil har Extraljuskungen allt du behöver. Om du ska lämna in bilen på rekond kan du samtidigt passa på att installera extraljus på bilen. Extraljusen kan ge bilen ett helt nytt förbättrat utseende. Du kan välja att ha klotljus eller en LED-ramp. En ramp har blivit väldigt populärt att installera det senaste åren.

Extraljus minskar risken för viltolyckor

Även om din bil har bra helljus är det bra att ha extraljus på bilen. Om du har dåliga helljus är det nästintill ett måste att ha extraljus om du kör när det är mörkt. Att ha bra ljus när du kör är en säkerhet och att tumma på säkerheten är inte värt att göra. Ju bättre ljus du har när det är mörkt desto snabbare kommer du upptäcka eventuella faror och kan reagera snabbare. Extraljus kan minska risken för viltolyckor radikalt. En stor älg på 500 kilo eller ett vildsvin som väger 300 kilo vill du verkligen inte ha i framrutan på bilen.

Extraljus finns i två versioner

Du kan absolut montera extraljus själv men det kan vara bekvämare att lämna in bilen för att få hjälp. På vissa moderna bilar kan det vara knepigt att få till det på ett bra sätt och att monteringen ska bli stabil. Vissa bilar kan ge felmeddelanden om extraljus kopplas på bilen. Det kan också skilja på olika bilmodeller vilka extraljus som är lämpliga att montera. Det finns två versioner av linser på extraljus, antingen har de klar eller blå lins. Om du vill ha xenonlyktor kan det passa bättre med blått eftersom det ger en bättre harmoni i ljusbilden.