Snygga fälgar till bilens kaross

För den som vill byta fälgar på bilen finns det en rad valmöjligheter numera. Dessutom har man möjligheten att prova fälgarna på bilen digitalt. Men hur går det till?

 

pexels-photo-170811Att matcha bilens kaross med snygga fälgar är något som får den att verkligen ger det där lilla extra. När det gäller design på fälgar är det svårt att dra några slutsatser om vilka trender som finns på marknaden. Detta skriver NT.se som berättar att allt från svart till färgglatt eller silver brukar vara vanliga val. Något som börjat bli allt mer återkommande är dock stora fälgar på bilen.

 

”Vi säljer mycket premiumfälgar. Folk börjar inse att ju större fälgen är, desto skörare blir den om man kör i ett potthål” säger Niklas Clerbin som äger Linköpings gummicentral.

 

Vad folk vanligen gör är att de använder originalfälgarna till vinterdäcken och sedan köper en storlek större till sommarhjulen. För att veta vad som passar ens bil bäst kan man numera få testa fälgarna på bilen digitalt hos verkstaden eller bilåterförsäljaren. Det går då till på sätt att man väljer ut sin bilmodell och de fälgar man vill prova i en dator och provar tills man ser vad som passar bilen bäst. Även nyare moderna fälgar börjar komma in på marknaden. Nyteknik.se skriver om Michelins nya luftlösa däck utan fälg som håller en hel livstid. Detta däck är gjort av en organisk massa av bland annat träflisor.

 

Att tänka på vid fälgbyte

Något man ska tänka på när man väljer fälgar är dock att inte välja ett par som är allt för exklusiva och kan uppmana till stölder. Dyra bildelar blir oftast föremål för tjuvar. Detta skedde nyligen i exempelvis Götene där en person stal aluminiumfälgar från en bilfirma och sedan rymde.