Snygga till bilen enkelt

Norrlänningarna är de i Sverige som prioriterar bilens utseende mest. Men även om man inte bor i Norrland kan man tycka att bilen börjar se lite sliten och tråkig ut. Då kan det vara dags att fräscha upp den lite.

551110-car-wash

I en artikel i Svenska Dagbladet kan man läsa om vad svenskarna prioriterar när de köper en ny bil. Framför allt vill svenskarna ha en säker bil och kvinnor tänker på miljön vid bilköpet. I Stockholm tycker nio av tio personer att just säkerheten är väldigt viktig. I norra Norrland känner sig bilförarna desto säkrare och det är endast åtta av tio som prioriterar säkerheten. Bilens utseende är dock viktigare där än någon annanstans i landet.

Har man en bil som man vill fräscha till finns en del knep. Till exempel kan man fixa tonade rutor på bilen med hjälp av solfilm från SC Styling. Då skyddar man samtidigt bilens inredning från uttorkning och blekning, eftersom att solfilmen stoppar UV-strålarna från solen. När man ska sätta solfilm på rutorna bör man dock tänka på att det är olagligt att tona de främre sidorutorna och framrutan.

Något annat man kan göra för att få bilen att se lite snyggare ut är att byta ut fälgarna. Ett par riktigt snygga fälgar gör att bilen ser mer exklusiv ut och den blir även unik. Går fälgarna sönder kan man få det lagade. Men på LT skrivs det att om fälgarna är värda mindre än 1 000 kronor, bör man byta ut dem mot nya. Man bör också tänka på att rådfråga sin däckhandlare vilka fälgar som är godkända för bilen, annars kan man få problem vid besiktningen.

Det kanske enklaste tipset för att få bilen riktigt fin och fräsch är att tvätta den. På VT kan man läsa om hur man tvättar bilen på ett miljövänligt sätt. Man kan till exempel tvätta bilen i en miljömärkt tvätthall där vattnet renas. Man kan även använda miljömärkta tvättprodukter. När man tvättar bilen invändigt behöver man inte använda onödiga kemikalier, en fuktad microfiberduk kan funka lika bra. Om man tvättar bilen hemma bör man göra det på en hård yta där vattnet rinner till en dagvattenbrunn.