Styla din bil

Nästan alla olika delar på din bil kan bytas ut – och på det sättet kan du styla den. Genom att välja att göra några väl valda ändringar kan du få ett annorlunda utseende på din bil. Den kan gå från att kännas sliten och gammal till att ge ett helt annat intryck.

Har du inte en helt ny bil finns det ändå mycket du kan göra med rätt enkla medel för att den inte bara ska kännas sliten. Utan större ansträngningar kan du styla din bil så att helhetsintrycket blir det du önskar och något helt annat än vad det är idag.

Olika sorters styling

Styling av bilar handlar mest om att fixa bilens utsida, även om du också kan fixa saker inne i bilen, till exempel byta klädsel på sätena eller byta ut mattorna. Nästan allt som har med bilens utsida går att fixa till, beroende på hur mycket pengar och engagemang du har. Vill du bara göra några enkla saker ska du inte glömma bort bilens fälgar som påverkar helhetsintrycket mer än du kanske tror. Annat som gör att bilen kommer se bättre ut är till exempel att skaffa en vinge eller bakrutespoiler, du kan byta ut stötfångaren, grillen eller andra delar som lätt drar blickarna till sig. Ett tips är att satsa på att byta ut eller fixa till de delar som ser mest slitna på din bil, så skapar förändringen störst effekt.

Vill du att bilen ska se extra speciell ut kan du satsa på att mixtra lite med belysningen. Där finns det bland annat följande möjligheter till styling:

  • Styling av baklyktor – du kan ändra utseendet för att skapa effekt
  • Styling av bromsljus – de finns i olika utföranden
  • Styling av strålkastar– som kan ge både ändrat utseende och starkare ljus
  • Styling av sidoblinkers – du kan välja mellan originalutförande eller USA-blinkers till din bil

Det finns också olika sorters tillbehör för styling med ljus. Du kan till exempel skaffa en kontrollmodul som skapar ljusfördröjning eller köpa extra kablar om du vill mixtra med koppling av strömmen på egen hand.